Kedves Szülők!

A bölcsődét fenntartó Budakalász Város Önkormányzat vezetése tekintettel a járványveszély miatt elrendelt rendkívüli zárva tartás elhúzódására, a gyerekek otthoni étkeztetésének, napi ételcsomagjuk biztosításában kíván segítséget nyújtani. A szülők a bölcsődébe járó gyerekeknek a 4x-i étkezést az eddigi áron, illetve az eddig is kedvezményben részesülők térítésmentesen vehetik igénybe, az ételcsomagot hétköznaponként 11-12 óra között vehetik át a kijelölt intézményben. Kérem, hogy ebbéli igényüket a bölcsőde e-mail címére (bolcsode@budakalasz.hu) írják meg az alábbi adatok megadásával – gyermek neve, csoport, a rendelés időszaka, átvétel helye (több gyermekes, több helyi intézménybe járók esetében).

Kérem Önöket, most kivételesen a Menza Pure-t NE használják! Aki e-mailben kér étkezést, annak rendelését rögzítem a MP-ban (tehát láthatja azt a szülői felületen). Amennyiben lemondást szeretnének rögzíteni, azt a felületen most nem tudják megtenni,  e-mailben írják meg legyenek szívesek, azt én rögzítem. 

A rendkívüli szünet és ügyelet idejére csak heti rendelést és lemondást tudunk érvényesíteni, a változásokról kérem, hogy szerdánként 10 óráig írjanak e-mailt a megadott címre.

Köszönöm a megértésüket!        

Villám Zsuzsanna int.vez.


22. heti ÉTLAP (2020. 05.25. – 05.29.)

22. heti ÉTLAP (2020. 05.25. – 05.29.) élettani értékekkel

21. heti ÉTLAP (2020. 05.18. – 05.22.)

21. heti ÉTLAP (2020. 05.18. – 05.22.) élettani értékekkel

 

Az ételek íze természetesen más a bölcsődében, mint anya vagy a nagymama főztje, de általában ezzel könnyen megbirkóznak még a legkisebbek is. A bölcsőde előnye, hogy a rosszul evő kisgyerekek a közösségben a többiek hatására általában jó evővé válnak. 

A bölcsődéinkben az önkormányzat vásárolt élelmezésként, a Junior Zrt.-vel kötött megállapodás alapján napi 4x-i étkezést biztosít a kisgyermekek részére: reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna.

A reggeli során tej, kakaó, vagy tea az innivaló, vajas, sajtkrémes kifli, vagy zsemle, sonka, párizsi szeletekkel az ennivaló, szeletelt zöldséggel.

A tízórai rendszerint gyümölcs és víz, tea, az ebéd a korosztálynak megfelelően többnyire főzelék, (darabolt) feltéttel. Az uzsonna szintén péksütemény (pl: kenyér, zsemle, kifli, molnárka), joghurt, vaj-, sajt-, vagy májkrém, zöldségekkel. Igény szerint tea vagy víz a folyadék.

Az ételek a gyermekek életkorához igazodó összetételét, mennyiségét és élettani értékeit a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014.(IV.30.) EMMI rendelet szabályozza, ami alapján a Junior Zrt. dietetikusa állítja össze az étlapokat.

A heti étlapokról honlapunkon és a bölcsődék hirdető tábláin is tájékozódhatnak.

Az étkezések a napirendhez kapcsolódóan az alábbi időben történnek:

Reggeli:         8:00 – 8:30 óra között

Tízórai:          9:30 – 10:00 óra között

Ebéd:             11:30 – 12:00 óra között

Uzsonna:      14:30 – 15:00 óra között

Ha gyermekénél valamilyen allergia vagy túlérzékenység áll fenn, a kölcsönös tájékoztatás elengedhetetlen, hogy a bölcsőde tudja-e az igényeknek megfelelően szervezni a speciális táplálást. Szakorvosi véleménnyel igazolt ételérzékenység esetén a Junior Zrt. biztosítja az étrendet.

Az étkezés térítési díja 475 Ft/fő/nap, amelyet minden hónap 7. – 15. napja között, mindig a következő hónapra vonatkozóan (előre) kell megfizetni, a bölcsődei bankszámla számra utalni. Az önkormányzat által biztosított MENZA PURE program alapján a szülők az étkezés interneten való lemondását is intézhetik. Erről részletes tájékoztatót is olvashatnak honlapunkon.

Általános tájékoztató a Menza Pure használatáról (letölthető)

Menza szerződés on-line regisztrációhoz (letölthető)

Menza szerződés ingyenes és készpénzes fizetéshez (letölthető)

Menza szerződés átutalásos fizetéshez (letölthető)

Általános szerződési feltételek (ÁSZF) (letölthető)

Belépés a szülői felületre (letölthető)

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Forgóné Domján Edina – pénzügyi ügyintéző, adminisztrátor
Ügyfélszolgálat ideje: hétfőtől – péntekig  8 – 14 óra között
Telefon: +36 (26) 631 366,  +36 (70) 524 3030

e-mail: info@budakalaszibolcsode.hu

Menza Pure web: https://budakalasz.eny.hu