Minta étlapok:

BÖLCSŐDE 36.heti étlap (2023.09.04-09.08.) 

BÖLCSŐDE 36.heti étlap (2023.09.04-09.08.) élettani értékekkel

Kedves Szülők!

Az aktuális étlapok  a Menza Pure SZÜLŐI felületéről tölthetőek le!

Az ételek íze természetesen más a bölcsődében, mint anya vagy a nagymama főztje, de általában ezzel könnyen megbirkóznak még a legkisebbek is. A bölcsőde előnye, hogy a rosszul evő kisgyerekek a közösségben a többiek hatására általában jó evővé válnak. 

A bölcsődéinkben az önkormányzat vásárolt élelmezésként, a Junior Zrt.-vel kötött megállapodás alapján napi 4x-i étkezést biztosít a kisgyermekek részére: reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna.

A reggeli során tej, kakaó, vagy tea az innivaló, vajas, sajtkrémes kifli, vagy zsemle, sonka, párizsi szeletekkel az ennivaló, szeletelt zöldséggel.

A tízórai rendszerint gyümölcs és víz, tea, az ebéd a korosztálynak megfelelően többnyire főzelék, (darabolt) feltéttel. Az uzsonna szintén péksütemény (pl: kenyér, zsemle, kifli, molnárka), joghurt, vaj-, sajt-, vagy májkrém, zöldségekkel. Igény szerint tea vagy víz a folyadék.

Az ételek a gyermekek életkorához igazodó összetételét, mennyiségét és élettani értékeit a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014.(IV.30.) EMMI rendelet szabályozza, ami alapján a Junior Zrt. dietetikusa állítja össze az étlapokat.

A heti étlapokról honlapunkon és a bölcsődék hirdető tábláin is tájékozódhatnak.

Az étkezések a napirendhez kapcsolódóan az alábbi időben történnek:

Reggeli:         8:00 – 8:30 óra között

Tízórai:          9:30 – 10:00 óra között

Ebéd:             11:30 – 12:00 óra között

Uzsonna:      15:00 – 15:30 óra között

Ha gyermekénél valamilyen allergia vagy túlérzékenység áll fenn, a kölcsönös tájékoztatás elengedhetetlen, hogy a bölcsőde tudja-e az igényeknek megfelelően szervezni a speciális táplálást. Szakorvosi véleménnyel igazolt ételérzékenység esetén a Junior Zrt. biztosítja az étrendet.

A napi négyszeri étkezés térítési díja 2023. szeptember 01. napjától 767  Ft/fő/nap, a diétás étkezés térítési díja 864 Ft/fő/nap. Az adott hónapra eső költséget a hónap 7. – 15. napja között, mindig a következő hónapra vonatkozóan (előre) kell megfizetni, a bölcsődei bankszámla számára utalni. Az önkormányzat által biztosított MENZA PURE program alapján a szülői felületen követhetik a számlákat és lemondásokat, az étkezés való lemondását is ezen a felületen intézhetik. Erről részletes tájékoztatót is olvashatnak honlapunkon.

Általános tájékoztató a Menza Pure használatáról (letölthető)

Menza szerződés on-line regisztrációhoz (letölthető)

Általános szerződési feltételek (ÁSZF) (letölthető)

Belépés a szülői felületre (letölthető)

Ügyfélszolgálati elérhetőségek:

Szenténé Knáb Lívia – bölcsődetitkár
Ügyfélszolgálat ideje: hétfőtől – péntekig  7.30 – 15.30 óra között
Telefon: +36 (26) 631 366,  +36 (70) 524 3030

e-mail: infobolcsode@budakalasz.hu 

Menza Pure web: https://budakalasz.eny.hu