(2021.07.05.)

Kedves Szülők!

A bölcsődében az orrot és szájat eltakaró maszk viselése még mindig aktuális és érvényes rendelkezés. Az 5,5 millió beoltott utáni LAZÍTÁSOK A BÖLCSŐDÉKRE NEM VONATKOZNAK!

„… az egészségügyi és szociális intézmények KIVÉTELÉVEL megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot viselni a közterületeken, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.”

Továbbra is kérem megértő együttműködésüket a kézfertőtlenítő és maszk használata tekintetében!

Köszönettel:         Villám Zsuzsanna intézményvezető


(2021.06.22.)

2021/2022. nevelési év nyitó SZÜLŐI ÉRTEKEZLETE – valamennyi bölcsődés (maradós és leendő gyermek) szülője részére

Kedves Szülők! A 2021/2022. nevelési év kezdete előtt szeretettel hívjuk Önöket közös, személyes megbeszélésre, amelyen a nyári változások, csoport- és munkarend változásokról, valamint az évkezdésről, az első félév feladatiról, programjairól szeretnénk tájékoztatást nyújtani.

  • A Mályva utcai Bölcsődében 2021. augusztus 30-án hétfőn 17 órai kezdettel,
  • a Budai úti Bölcsődében 2021. augusztus 31-én kedden szintén 17 órai kezdettel várjuk Önöket, időjárástól és aktuális járványügyi helyzettől függően szabad levegőn az udvaron, vagy a bölcsőde épületében.

Kérem, hogy a megbeszélésre lehetőleg gyermek nélkül érkezzenek, részükre felügyeletet nem tudunk biztosítani. A megbeszélés várhatóan másfél-két órát vesz igénybe, általános tájékoztató után “szülőcsoportos” megbeszélésre is sor kerül majd.

Mindaddig kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk Önöknek! 

Villám Zsuzsanna intézményvezető


(2021.06.22.)

NYÁRI BÖLCSŐDEI  ELLÁTÁSI IGÉNYEK ELŐZETES FELMÉRÉSE (a már bölcsődébe járó gyermekek számára)

Kedves Szülők!

A bölcsőde munkatársainak nyári szabadságolásának tervezése, szervezése érdekében szeretném felmérni a csoportok várható létszámát a nyári hónapokra, hetekre, napokra. Kérem Önöket, hogy a kisgyermeknevelők által közzé tett adatlapon jelöljék, hogy gyermekeik várhatóan a nyár mely napjain igénylik a bölcsődei napközbeni ellátást, a csoportok kialakításának, összevonásának tervezése, a dolgozók szabadság engedélyezése érdekében. Köszönöm segítő együttműködésüket!

Villám Zsuzsanna intézményvezető


(2021.06.14.)

2021. NYÁRI ZÁRVA TARTÁS ideje

Ezúton is tájékoztatjuk a kedves Szülőket a 2021. évi nyári négy hetes zárva tartások  idejéről:

Budai úti Bölcsődében  2021. június 28. hétfőtől  –   2021. július 23. péntekig zárva lesz a bölcsőde. A zárás előtti nap – 2021. június 25. pénteknevelés nélküli nap a bölcsődei leltár és felújítások, karbantartások, nagytakarítás elvégzéséhez az összepakolások elvégzése miatt. Első bölcsődei ellátási nap 2021. július 26. hétfő. Kérjük, hogy a gyermek részére napközbeni ellátási igényét legkésőbb 2021. július 23. péntek 9 óráig e-mailen jelezni szíveskedjék az étkezés előzetes rendelése érdekében.

Mályva utcai Bölcsődében 2021. július 26. hétfőtől  –   2021. augusztus 23-ig zárva lesz a bölcsőde. A zárás utáni nap – 2021. augusztus 23. hétfő – nevelés nélküli nap a bölcsődei leltár és felújítások, karbantartások, nagytakarítás elvégzése utáni rendrakás miatt. Első bölcsődei ellátási nap 2021. augusztus 24. kedd. Kérjük, hogy  gyermeke napközbeni ellátási igényét legkésőbb 2021. augusztus 19. csütörtök 9 óráig e-mailen jelezni szíveskedjék az étkezés előzetes rendelése érdekében.

Azoknak a gyermekeknek, akiknek szülei nem tudják a zárva tartás teljes idejére a napközbeni ellátást megoldani, az aktuálisan nyitva lévő bölcsődében a szülők írásbeli kérelmére az elhelyezést megszervezzük. Az írásbeli kérelmet legkésőbb a zárás előtt 3 nappal a bölcsőde vezetőjének személyesen vagy e-mailen kell majd benyújtani.  Kérjük, hogy a bölcsőde nyári zárása előtt gyermekük öltözői szekrényét kiüríteni, a váltó ruhákat, cipőket hazavinni szíveskedjenek.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Villám Zsuzsanna intézményvezető


(2021.06.14.)                                                                                       Kedves Szülők!

A szeptemberben óvodába menő gyermekek részére

BALLAGÁSI ÜNNEPSÉGET és BÚCSÚ UZSONNÁT tartunk 

a Budai úti Bölcsődében 2021. június 24-én csütörtökön 15:00 órától – 17:00 óráig,

a Mályva utcai Bölcsődében 2021. június 25-én pénteken 15:00 órától – 17:00 óráig,

amelyre szeretettel hívjuk, várjuk a ballagó gyermekek szüleit!

Kérjük, hogy 15:00 órakor érkezzenek a bölcsődébe, előtte a gyerekekkel együtt készülődünk.

Kérjük a segítségüket abban,  hogy azokat a gyerekeket akik nem ballagnak, lehetőség szerint legyenek szívesek otthon tartani ezen a napon, az ünnepségre való készülődés és lebonyolítás érdekében.

A búcsú uzsonnán szívesen tálalunk a gyerekeknek a szülők által hozott sütit és innivalót.

Az ünnepség jó idő esetén az udvaron, rossz idő esetén az épületen belül kerül megrendezésre. A járványügyi helyzet szabályozásait figyelembe véve jó időben nincs korlátozva a vendégek (családtagok) létszáma, rossz idő esetén az épületbe csak a szülőket (2 fő/gyerek) hívjuk és fogadjuk az ünnepségre.

Megértésüket köszönjük!


(2021.06.14.)

Leendő bölcsődés gyermekek Szüleinek – SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk Önöket a postai úton is elküldött felvételi értesítőben foglaltak alapján – az első szülői megbeszélésre –

  • 2021. június 22-én kedden 17 órakor a Budai úti Bölcsődében férőhelyet kapott gyermekek szüleit,
  • 2021. június 23-án szerdán 17 órakor a Mályva utcai Bölcsődében férőhelyet kapott gyermekek szüleit.

Kérem, hogy a megbeszélésre lehetőleg gyermek nélkül érkezzenek, részükre felügyeletet nem tudunk biztosítani. A megbeszélés várhatóan egy órát vesz igénybe, általános tájékoztatást követően a beszoktatási ütemterv kialakítása a célunk.

A megbeszélésre a bölcsőde udvarán, a szabadban kerül sor, az épületbe való belépéskor az aktuális  higiéniai szabályok figyelembe vételével a kézfertőtlenítő használatát, az épületben való tartózkodás esetére a szájmaszk viselését kérjük, javasoljuk.

Villám Zsuzsanna intézményvezető


(2021.04.29.)

Kedves leendő bölcsődés Szülők!

Gyermekük bölcsődei felvételéről tájékozódjon honlapunkon, 1 éves kortól szeretettel várjuk őket intézményünkben a 2021/2022. nevelési évben.

Kérem, hogy a bölcsődei jelentkezési lapokat és mellékleteit 2021. május 10-ig a bölcsődébe eljuttatni szíveskedjenek, a 2021. szeptember elején induló csoportok  szervezése érdekében.

További részletek a “jelentkezés” menüpontban találhatóak.


(2021.04.12.)

Tisztelt Szülők!

2021. április 21-ei szerdai napon jogszabályban előírtan  “Bölcsődék napja” lesz, ezen a napon nevelés nélküli munkanap lesz a bölcsődében. Gyermekük számára ügyeleti igényüket az intézményvezetőnek jelezni szíveskedjenek.

Megértésüket köszönjük!


(2021.03.20.)

Kedves Szülők!

A vírushelyzetre való tekintettel és a fertőzésveszély elkerülése érdekében a gyerekek korábban tervezett egyéni tavaszi fotózása elmarad, a korlátozások függvényében később szervezzük majd meg. Megértésüket köszönjük!


(2021.02.05.)

FARSANGOLUNK mindkét bölcsődében!

A gyerekekkel hagyományápoló közös (zártkörű, szülők nélküli) jelmezes éneklés, mondókázás, táncolás, fánkozás lesz a bölcsődében délelőtt. 

  1. február 17-én szerdán a Mályva Bölcsődében, február 18-án csütörtökön a Budai úti Bölcsődében. 

Kérjük a kedves Szülőket, hogy reggel legkésőbb 9 óráig érkezzenek meg a gyerekekkel a bölcsődébe és lehetőségeikhez mérten (egyszerű) jelmezt hozzanak a gyerekek számára, amiben napközben mozogni is tudnak.

„Farsang van, farsang van!

Járjuk a táncot gyorsabban.

Förgeteges ez a bál,

Még a ház is muzsikál.”

 


(2021.01.21.)

2021. évi NYÁRI ZÁRVA TARTÁS tervezett ideje

Előzetesen tájékoztatjuk a kedves Szülőket a 2021.évi nyári négy hetes zárva tartás tervezett idejéről:

a BUDAI úti Bölcsődében 2021. június 28-tól – 2021. július 23-ig,

a MÁLYVA utcai Bölcsődében 2021. július 26-tól – 2021. augusztus 19-ig.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei nem tudják a zárva tartás teljes idejére a napközbeni ellátást megoldani, a szülők írásbeli kérelmére gyermekeik elhelyezését a nyitva lévő bölcsődében megszervezzük. Az írásbeli kérelmet a zárás előtt legkésőbb két héttel a bölcsőde vezetőjének elektronikusan (e-mailen) elküldeni szíveskedjenek.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!                                                                                                                 Villám Zsuzsanna int.vez.


(2021.01.13.)

Kedves Szülők!

Az Országgyűlés a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetet 2021. március 01. napjáig meghosszabbította. A Covid-járvány miatt elrendelt óvintézkedések a bölcsődéinkben is szigorú korlátozásokat tesznek szükségessé. 2021. január 18. hétfőtől mindkét bölcsődében a szülők az előtérbe jöhetnek csak be (kivéve a beszoktatásban érintett gyerekek szüleit).

További részletekről bővebben az alábbi linken olvashatnak… 

Járványügyi szabályok 2021


(2021.02.05.)

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk gyermekeiket 2021. január 4. napjától bölcsődéinkben, bízunk benne minden gyermek sokat pihent, feltöltődött a szeretetteljes családi ünnepek alatt, egészségesen és izgalommal várja a bölcsődei társakkal, kisgyermeknevelőkkel való találkozást.

Tekintettel a vírushelyzetre, a járványügyi szabályok betartása fontos és elengedhetetlen feltétele a biztonságos bölcsődei ellátásának. A korábbi korlátozó intézkedések továbbra is érvényesek, kérjük azokra különös figyelemmel lenni szíveskedjenek.

A bölcsődét továbbra is csak egészséges gyermek látogathatja! Orvosi igazolást nem kérünk, viszont gyermekük egészségügyi állapotáról Önöknek írásban nyilatkozni szükséges.  

A szülők szájmaszkban lépjenek be a bölcsőde épületébe, belépéskor legyenek szívesek használják a kézfertőtlenítőt.

A BUDAI ÚTI Bölcsődében belépéskor a szülőktől cipővédő zsák használatát is kérjük. A gyerekeket egy felnőtt kísérje a bölcsőde épületébe, törekedjenek arra, hogy az öltözői folyosón két-három szülőnél több többen ne tartózkodjanak, tekintettel a 1,5 m-es távolság megtartására.

A MÁLYVA utcai Bölcsődében a szülők továbbra is a szélfogó helyiségig jöhetnek be gyermekeikkel, érkezéskor csengessenek, a kisgyermeknevelők a szélfogóban veszik át a gyerekeket. 

Mivel a gyerekek hosszabb ideje távol voltak a bölcsődéből, kérem Önöket, hogy segítsék a fokozatos visszaszoktatást azzal, hogy otthon készülnek és hangolódnak a bölcsődében történő érkezésre, napközbeni időtöltésre. Saját, kedvenc tárgy (kendő, pelenka, cumi…) szükség esetén behozható a bölcsődébe, de azok fertőtlenítését továbbra is a szülőktől kérjük megoldani.

Hiányzás, távollét esetén az étkezés lemondása ismét a házirendben foglaltak, a korábban kialakított gyakorlat szerint történik. Használják a Menza Pure-t, de kérjük az e-mail (info@budakalaszibolcsode.hu) és/vagy telefonos (+36 70 524 3030) kapcsolattartási módokat a lemondások biztos érvényesítésére.  

Kérjük, hogy a közösségi fertőzés elkerülése érdekében a legenyhébb tünetek (rossz közérzet, fej-, torokfájás, orrfolyás, köhögés, hányás, hasmenés, hidegrázás, hőemelkedés…) esetén NE hozzák gyermekeiket közösségbe, a megadott telekommunikációs csatornákon keressék fel gyermekorvosukat, aki a panaszok alapján dönt a további teendőkről, orvosi tanácsot ad. 

A jelenlegi protokoll alapján a fenti tünetek esetén gyermekük 10 napos elkülönítéséről a gyermekorvos rendelkezik. Bölcsődébe, közösségbe 3 tünetmentes nap után jöhet újra, orvosi javaslatra, szülői nyilatkozattal.

Vírusmentes, egészségben, örömökben, élményekben gazdag új esztendőt kívánok Önöknek!

Villám Zsuzsanna int.vez.