(2021.04.29.)

Kedves leendő bölcsődés Szülők!

Gyermekük bölcsődei felvételéről tájékozódjon honlapunkon, 1 éves kortól szeretettel várjuk őket intézményünkben a 2021/2022. nevelési évben.

Kérem, hogy a bölcsődei jelentkezési lapokat és mellékleteit 2021. május 10-ig a bölcsődébe eljuttatni szíveskedjenek, a 2021. szeptember elején induló csoportok  szervezése érdekében.

További részletek a “jelentkezés” menüpontban találhatóak.


(2021.04.12.)

Tisztelt Szülők!

2021. április 21-ei szerdai napon jogszabályban előírtan  “Bölcsődék napja” lesz, ezen a napon nevelés nélküli munkanap lesz a bölcsődében. Gyermekük számára ügyeleti igényüket az intézményvezetőnek jelezni szíveskedjenek.

Megértésüket köszönjük!


(2021.03.20.)

Kedves Szülők!

A vírushelyzetre való tekintettel és a fertőzésveszély elkerülése érdekében a gyerekek korábban tervezett egyéni tavaszi fotózása elmarad, a korlátozások függvényében később szervezzük majd meg. Megértésüket köszönjük!


(2021.02.05.)

FARSANGOLUNK mindkét bölcsődében!

A gyerekekkel hagyományápoló közös (zártkörű, szülők nélküli) jelmezes éneklés, mondókázás, táncolás, fánkozás lesz a bölcsődében délelőtt. 

  1. február 17-én szerdán a Mályva Bölcsődében, február 18-án csütörtökön a Budai úti Bölcsődében. 

Kérjük a kedves Szülőket, hogy reggel legkésőbb 9 óráig érkezzenek meg a gyerekekkel a bölcsődébe és lehetőségeikhez mérten (egyszerű) jelmezt hozzanak a gyerekek számára, amiben napközben mozogni is tudnak.

„Farsang van, farsang van!

Járjuk a táncot gyorsabban.

Förgeteges ez a bál,

Még a ház is muzsikál.”

 


 

(2021.01.21.)

2021. évi NYÁRI ZÁRVA TARTÁS tervezett ideje

Előzetesen tájékoztatjuk a kedves Szülőket a 2021.évi nyári négy hetes zárva tartás tervezett idejéről:

a BUDAI úti Bölcsődében 2021. június 28-tól – 2021. július 23-ig,

a MÁLYVA utcai Bölcsődében 2021. július 26-tól – 2021. augusztus 19-ig.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei nem tudják a zárva tartás teljes idejére a napközbeni ellátást megoldani, a szülők írásbeli kérelmére gyermekeik elhelyezését a nyitva lévő bölcsődében megszervezzük. Az írásbeli kérelmet a zárás előtt legkésőbb két héttel a bölcsőde vezetőjének elektronikusan (e-mailen) elküldeni szíveskedjenek.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!                                                                                                                 Villám Zsuzsanna int.vez.


(2021.01.13.)

Kedves Szülők!

Az Országgyűlés a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetet 2021. március 01. napjáig meghosszabbította. A Covid-járvány miatt elrendelt óvintézkedések a bölcsődéinkben is szigorú korlátozásokat tesznek szükségessé. 2021. január 18. hétfőtől mindkét bölcsődében a szülők az előtérbe jöhetnek csak be (kivéve a beszoktatásban érintett gyerekek szüleit).

További részletekről bővebben az alábbi linken olvashatnak… 

Járványügyi szabályok 2021


(2021.02.05.)

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk gyermekeiket 2021. január 4. napjától bölcsődéinkben, bízunk benne minden gyermek sokat pihent, feltöltődött a szeretetteljes családi ünnepek alatt, egészségesen és izgalommal várja a bölcsődei társakkal, kisgyermeknevelőkkel való találkozást.

Tekintettel a vírushelyzetre, a járványügyi szabályok betartása fontos és elengedhetetlen feltétele a biztonságos bölcsődei ellátásának. A korábbi korlátozó intézkedések továbbra is érvényesek, kérjük azokra különös figyelemmel lenni szíveskedjenek.

A bölcsődét továbbra is csak egészséges gyermek látogathatja! Orvosi igazolást nem kérünk, viszont gyermekük egészségügyi állapotáról Önöknek írásban nyilatkozni szükséges.  

A szülők szájmaszkban lépjenek be a bölcsőde épületébe, belépéskor legyenek szívesek használják a kézfertőtlenítőt.

A BUDAI ÚTI Bölcsődében belépéskor a szülőktől cipővédő zsák használatát is kérjük. A gyerekeket egy felnőtt kísérje a bölcsőde épületébe, törekedjenek arra, hogy az öltözői folyosón két-három szülőnél több többen ne tartózkodjanak, tekintettel a 1,5 m-es távolság megtartására.

A MÁLYVA utcai Bölcsődében a szülők továbbra is a szélfogó helyiségig jöhetnek be gyermekeikkel, érkezéskor csengessenek, a kisgyermeknevelők a szélfogóban veszik át a gyerekeket. 

Mivel a gyerekek hosszabb ideje távol voltak a bölcsődéből, kérem Önöket, hogy segítsék a fokozatos visszaszoktatást azzal, hogy otthon készülnek és hangolódnak a bölcsődében történő érkezésre, napközbeni időtöltésre. Saját, kedvenc tárgy (kendő, pelenka, cumi…) szükség esetén behozható a bölcsődébe, de azok fertőtlenítését továbbra is a szülőktől kérjük megoldani.

Hiányzás, távollét esetén az étkezés lemondása ismét a házirendben foglaltak, a korábban kialakított gyakorlat szerint történik. Használják a Menza Pure-t, de kérjük az e-mail (info@budakalaszibolcsode.hu) és/vagy telefonos (+36 70 524 3030) kapcsolattartási módokat a lemondások biztos érvényesítésére.  

Kérjük, hogy a közösségi fertőzés elkerülése érdekében a legenyhébb tünetek (rossz közérzet, fej-, torokfájás, orrfolyás, köhögés, hányás, hasmenés, hidegrázás, hőemelkedés…) esetén NE hozzák gyermekeiket közösségbe, a megadott telekommunikációs csatornákon keressék fel gyermekorvosukat, aki a panaszok alapján dönt a további teendőkről, orvosi tanácsot ad. 

A jelenlegi protokoll alapján a fenti tünetek esetén gyermekük 10 napos elkülönítéséről a gyermekorvos rendelkezik. Bölcsődébe, közösségbe 3 tünetmentes nap után jöhet újra, orvosi javaslatra, szülői nyilatkozattal.

Vírusmentes, egészségben, örömökben, élményekben gazdag új esztendőt kívánok Önöknek!

Villám Zsuzsanna int.vez.